Статии

Хронична бъбречна недостатъчност

Хроничната бъбречна недостатъчност /ХБН/ е сравнително често срещан проблем при кучета и котки.Въпреки , че ХБН може да се срещне във всяка възраст, най често боледуват стари животни. Ако вашият любимец има бъбречен проблем , един от начините, с който можете да му помогнете, е като го храните с диета , специално формулирана за неговото състояние.
Виж повече

koche i kote22

Домашни любимци със свръхтегло

Виж повече

fat cat1nov

Наранявания на окото

Нараняванията на окото са много неприятни за кучето или котето Ви. Също така, те могат да станат причина за временна или постоянна загуба на зрението.

Окото е силно чувствителен сетивен орган и е важно да се гарантира, че до довеждането на домашния Ви любимец до ветеринарната клиника, няма да се нанесат допълнителни повреди, например чрез драскане или търкане на окото с лапи.

Виж повече

Затруднено уриниране при котките

Ако забележете, че котката Ви не уринира нормално, а се напъва, това е признак на проблем. Честите опити за уриниране обикновено е в следствие на цистит, познат още като възпаление на пикочния мехур.
Самият цистит е достатъчно лош сам по себе си, но той може да доведе до усложнения като образуване на камъни в пикочния мехур и запушване на уретрата, което е животозастрашаващо състояние.
За какво трябва да следите:

Виж повече

sadvcae-nov

Силни кръвотечения

Бързата и адекватна първа помощ при силни кръвотечения е от съществено значение за запазване живота на пострадалото животно. Трябва да се положат всички усилия да се овладее кръвотечението.
Причина за силни кръвотечения могат да бъдат пътнотранспортни произшествия, инцидент при лов или умишлена стрелба, и други.

Виж повече

ku4e s prevrazka na glawata-nov

Наранявания на кожата

Виж повече

-nov

Първа помощ при изгаряния

Изгарянията стават причина за силно болезнени рани. При пожар, освен видимите рани, може да има и поражения от вдишани отровни газове и горещ въздух, които да застрашат живота на домашния Ви любимец.

Виж повече

3nov

Наранявания в областта на лапата

Виж повече

paw1-nov

Проникващи наранявания в коремната област

Виж повече

unhappy dog1nov

Как да окажем първа помощ на куче, което е в състояние на хипотермия (силно преохлаждане на организма)?

Виж повече

kotka w snqgnov

Защо трябва да се ваксинира вашето куче?

Виж повече

kuche s dr.3

Поставяне на микрочип

Виж повече

ВНИМАНИЕ ОПАСНОСТ ОТ КЪРЛЕЖИ

Кърлежи – това са дребни паразити спадащи към клас паякообразни. Кърлежите паразитират като смучат кръв от различни видове животни – кучета, котки, гълъби, коне, крави, плъхове и много други. Ето защо трябва да сме много внимателни при борбата с кърлежи.

Виж повече

korlej

ЗА И ПРОТИВ КАСТРАЦИЯТА

Виж повече

koche i kote22

Бълхите, досадни и опасни

Виж повече

slide2

Ехинококоза, Кучешка тения

Виж повече